Departamentul de Tehnologia Construcţiilor de Maşini coordonează două programe de studii universitare de licenţă respectiv Tehnologia Construcţiilor de Maşini şi Ingineria Sudării. Ambele programe de studii fac parte din domeniul Inginerie Industrială.

Studiile de licenţă constituie primul ciclu al studiilor universitare. Durata studiilor în domeniul fundamental al Ştiinţelor Inginereşti este de 4 ani. Absolvenţii noştri primesc la absolvire titlul de inginer diplomat şi diploma în specializarea Tehnologia Construcţiilor de Maşini respectiv Ingineria Sudării.

Inginerii diplomaţi se pot încadra în mediul economico – industrial sau / şi pot urma cursurile de masterat.

Absolvenţii de liceu care doresc să urmeze unul din programele universitare de licenţă ale noastre trebuie să se înscrie la Facultatea de Construcţii de Maşini şi Management Industrial cu opţiunea de domeniu Inginerie Industrială.

Studenţii din anul I sau din anul al II-lea de la Facultatea de Construcţii de Maşini şi Management Industrial, de la Domeniul Inginerie Industrială, care doresc să urmeze programele de studii Tehnologia Construcţiilor de Maşini sau Ingineria Sudării vor opta la sfârştul anului al II-lea pentru aceste programe de studiu.

Studenţii din anul I sau din anul II de la Facultatea de Construcţii de Maşini şi Management Industrial, de la domeniile Inginerie Mecanică sau Inginerie şi Management, care doresc să urmeze programele de studii Tehnologia Construcţiilor de Maşini sau Ingineria Sudării vor trebui ca la sfârşitul anului I sau la sfârşitul anului al II-lea, să depună la secretariatul facultăţii o cerere înregistrată, adresată Domnului Decan, în care să solicite transferul de la Domeniul de studiu la care se află la Domeniul Inginerie Industrială. Pe baza creditelor transferabile studenţii obţin transferul de la un Domeniu la altul, fiind unul din drepturile lor fundamentale. După aprobarea cererii de transfer şi aceşti studenţi pot opta la sfârştul anului al II-lea pentru programele de studiu Tehnologia Construcţiilor de Maşini sau Ingineria Sudării.

Studenţii de la alte facultăţi de inginerie din Iaşi sau din altă localitate pot deveni studenţi ai programelor de studiu de Tehnologia Construcţiilor de Maşini sau de Ingineria Sudării prin transferul de la Universitatea / Facultatea la care se află la Facultatea de Construcţii de Maşini şi Management Industrial la Domeniu / Specializarea Inginerie Industrială / Tehnologia Construcţiilor de Maşini respectiv Ingineria Sudării. Cererile se aprobă, după caz, de conducerile Universităţilor / Facultăţilor de la care şi la care se transferă studentul.

Programele de Tehnologia Construcţiilor de Maşini şi de Ingineria Sudării reprezintă programe fundamentale în care mediul industrial solicită cu insistenţă absolvenţi.

Daca intampinati probleme legate de incarcarea corecta, functionarea optima sau alte detalii legate de serviciile de mentenanta si administrare ale paginii web curente va rugam sa apelati personalul specializat din departamentul tehnic al EXPRESII.RO utilizand una dintre modalitatile de contact puse la dispozitia dumeavoastra prin apelarea www.expresii.ro. Va multumim.